Muzieklessen

Muzieklessen

Voor de eerste les moet er iets belangrijks gebeuren: het kiezen van een instrument! Bij onze vereniging kun je les krijgen op slagwerk, klarinet, dwarsfluit, saxofoon, trompet, hoorn, bariton, hobo, trombone of de bas. Om te helpen om deze keuze te maken, mag je eerst twee gratis proeflessen volgen.

Nieuwe (onervaren) leerlingen beginnen met wekelijkse muzieklessen van twintig door één van onze docenten. De meeste leerlingen lenen een instrument van de vereniging. In de jaren die volgen werk je samen met je docent toe naar het bereiken van een steeds hoger muzikaal niveau. Om dit te toetsen zijn ook examens onderdeel van je opleiding. Het uiteindelijke doel is spelen in het harmonie-orkest of de slagwerkgroep. En misschien nog wel belangrijker: plezier hebben in het musiceren!

Ook volwassen leerlingen, of leerlingen die al ervaring hebben zijn van harte welkom. In overleg met elkaar wordt een passende plaats gevonden voor deze muzikanten.

Algemene muzikale vorming

Het bespelen van een instrument is goed aan te leren vanaf de leeftijd van ongeveer acht jaar. Maar beginnen met muziek kan natuurlijk nooit vroeg genoeg. Speciaal voor de jongste leerlingen bieden wij daarom ook algemene muzikale vorming lessen aan! Hier wordt op een speelse manier de basis van de muziek aangeleerd.

Muziekavontuur

Ga je mee op een muzikaal avontuur? Speciaal voor kinderen uit groep 1 en 2 bieden wij muziekavontuur aan. Een fantastische ontdekkingsreis door de muzikale wereld. Tijdens de lessen muziekavontuur maken kleuters kennis met alles wat met muziek te maken heeft zoals, ritme, melodie, klanken, maat en samenspel. Dit wordt allemaal in de praktijk gebracht door middel van zelf muziek maken, dansen en bewegen op muziek en zingen. De kinderen ontdekken verschillende instrumenten, zoals fluiten, trommels en de xylofoon

Ga jij mee op avontuur met onze vakkundige en enthousiaste docente Petra? Muziekavontuur wordt gegeven in groepsverband. De groepen bestaan uit 4-6 kinderen

MuziKids (AMV)

Muzikids is er voor kinderen van groep 3 en 4 die kennis willen maken met de basisbeginselen van muziek maken. Op een speelse wijze leren kinderen wat er allemaal komt kijken bij (samen) muziek maken. Op een speelse wijze leren kinderen noten lezen, muzikale begrippen en ontwikkelen ze hun ritmegevoel en muzikaal gehoor. Tijdens de lessen kunnen de kinderen kennismaken met verschillende soorten instrumenten om te ontdekken welk instrument het beste bij je past. Samenspelen staat centraal in de lessen, daarom wordt Muzikids in groepsverband gegeven.

Onze vakkundige en enthousiaste docente Petra neemt de kinderen mee op een muzikale ontdekkingsreis. Muzikids is de stevige basis voor het leren spelen van een muziekinstrument.